Tóparti családi ház - Derecskedűlő
A helyszín Derecske dűlőn, Vác külterületén található halastó partja mentén lévő sík telek. A tervezett épületet a tó északi partján úgy helyeztük el, hogy az a legkisebb beavatkozással, a helyi szabályozásokat betartva legyen telepíthető erre a telekre, vigyázva a környezeti elemekre, a tó élővilágra, meglévő növényzetre. Az épület a szerviz út felől egy szórt felületű úton keresztül közelíthető meg, az északi oldalon.
Az épület földszintes, egyszerű 15 fokos, kontyolt tetővel fedett. A tó felé széles terasz egészíti ki az épületet, amit részben konzolosan kinyúló, részben alátámasztott tető fed le. Az épület alárendelt helyiségeit, mint pl.: a garázs, a kamra, háztartási helyiség, az északi oldalra helyeztük, míg a pihenést szolgáló fő funkciókat magában foglaló terek, mint a nappali, a szobák, valamint a konyha, a szebb kilátást nyújtó déli oldalra kerültek.
Az épület külső megjelenésében nem hivalkodó, egyszerű, nemes és természetes anyagok betervezését tartottuk fontosnak. Az épület külső falai hőszigetelt, kiszellőztetett, előtét burkolatos tartófalazatok. A tető sötét szürke korcolt fémlemezfedést kapott.