Családi ház - Pestszentimre
A tervezési megbízás családi ház tervezésére szólt. A tervezési helyszín kertvárosias aprótelkes területű övezetbe tartozik. A megrendelők igénye egy élhető, fenntartható méretű, kialakítású családi ház tervezése volt.
Az oldalhatáros beépítési módhoz igazodva alakult az alaprajzi elrendezés. Megrendelők igényeinek megfelelően a garázs-tároló egy a lakótértől kissé elkülönülő egység. Ez mind alaprajzilag mind épülettömegben megjelenik. A gyalogos bejárat az oldalkert felől nyílik, az előszoba szinte az épület közepébe vezet. Az előszobából, előtérből könnyen megközelíthető a konyha-étkező-nappali, a háló-fürdő, vendég wc, és az emeletre vezető lépcső is. Az előtér végéből nyílik a háztartási helyiség, mely a garázsbejárat zsilipeként is szolgál. A konyha az étkezővel egy tér, a nappalival egy szélesebb kétszárnyú ajtóval igény esetén összenyitható. Az emeleten kis előtérből két teljes belmagasságú és egy tetőteres szoba nyílik, valamint egy fürdő, egy wc és kazán helyiség. A fürdőszoba részben tetőteres, fényt egy kisméretű tetőtéri ablakon keresztül kap. Az előtéből nyílik egy kazánhelyiség. Két emeleti szobából ajtó nyílik egy a kertre néző erkélyre. Valamennyi szoba jó benapozású, dél-keleti, déli illetve dél-nyugati fekvésű.
Az épületre a visszafogott geometria és anyaghasználat jellemző. A földszinti alapterület jóval nagyobb, az emelet kompakt kialakítású, így az épület két tömegre oszlik. Mind az alacsonyabb mind a magasabb épületrész ugyanazt az aszimmetrikus tetőformát kapta. A két tömeget egy kifutó tornácos előtető fogja össze, az előtető sávja homlokzati tagozatként folytatódik a magasabb tömegen, majd átfordul a hátsó erkélyre.
Látványtervek
Homlokzatok