Esze Tamás utca - családi házak
Budapest XVIII. kerületében található telekre két közel egyforma, egymás mögé tükrözötten elhelyezett új lakóépület épül a minimálisan betartandó kertméretek figyelembevételével. A telken belüli közlekedés az utcáról a bal oldalon kialakított kapun keresztül a közös használatú 3 méter széles úton történik, innen nyílnak a bejáratok az északkeleti homlokzatokon, illetve a garázsba, külső gépkocsibeállóba is erről az oldalról lehet állni. A külső kétállásos gépkocsibeálló tengelye jelöli ki a telekmegosztás határát is, ez a telek hosszméretének felében van.
Az épületek alaprajzi kialakítása egyforma (kivétel a földszinti terasz). Az előtérből jobbra haladva egy térben helyezkedik el a nappali, a konyha és az étkező. A konyha kiegészül mesterséges szellőztetésű tárolóval/kamrával a lépcsőkar alatt elhelyezve. A bejárati előtérből balra nyílik egy háztartási helyiség, valamint egy hálószoba, hozzá kapcsolódó gardrobbal és fürdőszobával. A földszinten található egy egyállásos gépkocsitároló, és egy kerti tároló. A bejárati előtérből indul az emeleti szintre vezető lépcső. Az emeleten 3 db közel egyforma alapterületű hálószoba, és egy közös fürdőszoba, valamint egy külön WC helyiség került kialakításra. Az épület hátsókerti homlokzatán az egyik hálószobához kapcsolódva terasz épül.
Az épületek külső megjelenésében modern hatás érvényesül: a homlokzat díszítésmentes, egységes színű, a tető túllógás nélküli. Ezt erősítik az üvegkorlátok, a könnyűszerkezetes árnyékolók, a törtfehér nyílászárók és az antracit színű bádogos szerkezetek.