Hajdúnánási „Aranyszalma” városrehabilitáció
Hajdúnánás város uniós támogatással megvalósuló városközpont rehabilitációs munkáit terveink alapján végezték. Építész csapatunk kiegészült egy tervező konzorcium keretében közút, külső közmű illetve szakági tervezőkkel.
A város főtere, valamint a négy csatlakozó sugárút városközponti szakasza új arculatot kapott. Az „Aranyszalma” városrehabilitációs program keretében az alföldi hajdúváros alapításának 400. évfordulóján, 2005 december 12-én a főtéren Bocskai István szobrának és a testvérvárosok címerfalának avatására került sor. A projekt részeként a 7 régi építésű, jelentősebb közintézményt külsejében megújítottuk, homlokzat színezésüket megváltoztattuk, a nedves falakat utólagos szigeteléssel láttuk el, kicseréltük a nyílászárókat korszerűekre. A kusza, elöregedett növényállomány, töredezett térburkolatok és a lelakott környezetépítési elemek helyett átgondolt munkával a mai kor igényének megfelelő üde növényállományt telepítettünk, színes, nemes anyagú felületképzésű térburkoló anyagokat, természetes kő burkolatokat alkalmaztunk, szökőkutak, köztéri szobrok, utcabútorok, információs rendszer, térfigyelő kamerák teszik a kisváros hangulatát kellemessé és biztonságossá.
A látványos elemek mellett el kell mondani, hogy a területen az összes közművet kicserélték, a csatornahálózat a szennyvizek mellett külön rendszeren a csapadékvizeket is fogadni tudja, az elektromos ellátás földkábelen történik és a közvilágítás egyedi, nánási kandelláberekkel megoldott. A városrehabilitáció lendületet adott a beruházói kedvnek, a foghíjtelkek közül jó néhány beépült, a leromlott állagú házakat, üzleteket kicsinosították, megélénkült a városközpontban a kereskedelem, az épülő lakásokat is könnyebb itt eladni.