BMW Autószalon és szerviz
Budapest Motors
Autószalon és szerviz
Budapest, Szentendrei út

A dinamikusan fejlődő autós cégcsoport a Szentendrei út mentén újabb beruházást hajtott végre. A frekventált helyen lévő telek 45%-a beépült, mélygarázs, kétszintes lepény-épület valamint három fedélzeti szint épült. A főút mentén a jelentős felületű üveghomlokzat hangsúlyosságát tovább fokozzák a merész tömör beton felületű saroktornyok és a meredek lemetszésű pengefal.
A tervezés során a BMW szigorú előírásainak megfelelő építészeti megoldású, színvonalas külső és belső megjelenésű épületet kellett kialakítanunk. Az épület tömege, a monumentális üvegfelületek nappali fényben és éjjel, kivilágítva híven tükrözik az autómárka méltóságát.
A beltérben a high-tech jelleg dominál. Az alkalmazott visszafogott színek a bemutatott autókat formáit, színeit hagyják érvényesülni, a megvilágítás ezt a szándékot tovább erősíti.
A galériás kétszintes tér a térformáló szerepű lépcső az átláthatóságot szolgálja, az üvegfelületekkel határolt áttetsző ügyfélforgalmi térben.
Nem szokványos a kereskedés három - szint magas monumentális üvegezett „kirakata”, amely a kétszintes szalon és szerviz fölött magasodik. A kirakatban használt járművek, a tetőn új gépkocsik sorakoznak, ezzel az összterület több mint 9000 m2-t tesz ki. A szintek közötti forgalmat autólift bonyolítja, belmérete a legnagyobb autócsodák szállítására is alkalmas.
A tervezés során az egyik komoly problémát a talajvíz magas szintje jelentette. A Duna közelsége miatt árvizek idején a pincei padló szintje a vízszint alá kerülhet.
Az épület monolit vasbeton vázas tartószerkezetű, rekord idő alatt lett szerkezetkész, a befejező munkák és a technológiai szerelések a cégcsoport saját apparátusának bonyolításában történtek.