Gyermekhospice ház - Törökbálint
A következőekben olvasható néhány gondolat az intézményről és a jelenleg működő gyermekhospice házról, mely jelenleg 5 férőhellyel működik. Ugyanakkor munkatársaik egy pályázat keretén belül egy új 10 férőhelyes hospice ház létrehozásán dolgoznak, így került képbe az irodánk és jelenleg az új épület koncepcióján dolgozunk.

A Tábitha nem kórház, hanem teljes körű ellátást biztosító otthon a gyógyíthatatlan gyerekeknek és családjaiknak. Aki azt gondolja, hogy „tragikus, nyomasztó hely”, téved: mosoly, nevetés, játék és sok-sok szeretet határozza meg a légkört.

" A Tábitha Házban különböző ellátási formák állnak a családok rendelkezésére. Az életvégi ellátás a terminális állapotú gyermekeknek és családjaiknak nyújt segítséget. A mentesítő ellátás keretében a súlyos, nem gyógyítható betegséggel együtt élő gyerekek ápolása és felügyelete alól mentesítik a szülőket, amit évente legfeljebb 28 napra vehetnek igénybe. A tranzit ellátás pedig azoknak a családoknak segít, ahol a gyermek tartós, speciális otthoni ápolásra szorul. "

A Törökbálinti gyermekhospice eredetileg a Gyura Barbara által létrehozott Szemem Fénye Alapítvány keretein belül működött, egy helyi lakos önzetlen adományának köszönhetően: Galambos László informatikai vállalkozó ajándékozta az épületet teljes felszereléssel együtt, és igyekszik fedezni ma is – hónapról hónapra – a költségeket. A ház több mint egy éve a Szemem Fénye Alapítványtól függetlenül, a Tábitha Nonpropfit Kft. égisze alatt működik. Így lehetséges, hogy fő- és félállásban dolgoznak itt szakorvosok, szakápolók és önkéntesek.